Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bröstbristan

 

en springa av ljus

sipprar
in

en pil
en dolk
en spets
en fjäderpennas spets

gyllenskrivande

ögonvingar slutas
om kropp

världar öppnas
kristalljus
visar

hand smeker mjukt undan
spegelslöja

ur hjärta stiger
längesedan svunna tårar
seglar havsdjup
stiger
bäckaström följer kind

 

hjärtas tår
faller

tusende tårar
droppar

knoppar


bröstbristan

hon stiger ur bröstkammare

djupt röd
körsbärsröd är hennes klädnad

blickar blådrömmande

klädnad skiftar
av ögonmöte

 

han ligger i gräsets famn
där under trädens solfingrar


soldroppar sipprar
genom över hans hud


han märker henne ej

med ett grässtrå stryker hon lätt
över hans panna
hans ögon
hakan


han söker vifta bort det ostyriga
hon ler mjukt


öppnar handen
strör all sin färg i markhänder


vit är hennes klädnad


i skogsdunge andas marker
blå violetta 

runt honom stiga de
blåsippor violer


hon ler mjukt
lyfter hans blick

 

han ser ett vitt moln segla vidare




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-28 22:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Så lätt lätt lever dina ord , så lätt tränger de sig in, så mycket känsla bär de...brister nästan..."bröstbristan " är ett underbart ord.
2010-03-29

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert vackert.
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser