Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I det stökiga tonårsrummet, där solen letat sig in genom persiennerna och placerat flyktiga dammkorn i rampljuset. På sängen där en oändlighet utav nätter spenderats till att längta efter någon att dela luften med.


Tystnaden bara ett slagskepp kan bryta igenom


tystnad


flicka sitter bredvid pojken
med lockigt hår
en osynlig väv utav,
nervositet
skiljer dem från att
kasta sig över varandra

hennes fladdrande blick
och svultna hjärta
vill fånga hans blick
om än bara för ett,
falskt ögonblick


i tanken upprepar hon orden,
stammande
de farligaste orden
vi lärt oss att missbruka
orden som bränner inne hjärtan
och dess illusioner


jag, älskar, dig


*


tystnaden är pinsamt naken,
skör
pojken försöker att inte bryta den,
med sina tafatta andetag
men när han sneglar
mot flickans diffusa gestalt,
i ögonvrån

går små pilar genom hans bröst
en darrning skälver hans orörda,
kropp


hon upprepar i sitt huvud;

jag, älskar, dig


hon känner svindelns berusning,
snabbt framträda
när hon med ett andetag bröt tystnaden

ögonkontakten har infunnit sig,
med pojkens isblå ögon under den,
lockiga luggen
hon formar orden i tanken
och med en vek tonart viskar hon



jag, älskar, dig




Fri vers av Louisedottern
Läst 364 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-29 10:55



Bookmark and Share


  Aftonvännen
djupt inne i hjärnorna

där känslorna håller på att utvecklas

osäkra och försökande

inte än

riktigt verkliga och levande

försökande, ord

bra
2010-06-06

  C.Wieske
Jävlar, vad grym du är!
2010-05-28

  Baystream
Åååh vad svarade han?!?!?! Pojken med det lockiga håret?!?!

Du lyckas verkligen fånga just den känslan, det tsunami-liknande ögonblicket innan de tre orden, som står som starkast tillsammans, blir uttalade.

Bra bra bra - klockren!!! :)
2010-04-13

  lodjuret/seglare VIP
om folk bara visste vad kärlek var skulle de kanske skriva ungefär så här, men inte uttala de där orden som vore de konfetti för vinden
texten förtjänar sina trenne gullvivor
2010-04-12

  mainstream
oj.

galen. jag är tagen för alltid
2010-03-30

    AA VIP
Vackert. // AA
2010-03-30

    tehdog
du bygger upp den på ett säkert sätt. jävligt stabilt och skarpt. älskar ingressen genom dammkorn kontra luften
2010-03-29

    ej medlem längre
Oj, vilken mjuk och vacker viskning! De första trevande, darrande, blyga, rena och helt oskuldsfulla kärleksorden. Fin beskrivning av detta ursprungliga, jungfruliga, hisnande och samtidigt fasansfulla som utgör den första kärleken. På samma gång känns det helt underbart och samtidigt känns det som att för första gången i livet våga hoppa från den högsta trampolinen.
2010-03-29

  oMareld
otroligt vackert med kärlek
förälskelse så stark

vackert beskrivet

applåder jag giver dig
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Louisedottern
Louisedottern