Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tolkningar av en forntida gudagestalt

                                     
                           hällristning  

               Seldon i handen
            seldon gudomlige plöjare
               med hästlång svans
            Träd i handen
               träd gudomlige plöjare
            med hingstrest fallos
               Årder i handen
            årder gudomlige plöjare
               ejakulerande i jordskötet

                                    
                           hängningen i Havamal

Hängde jag i 
vindomsusade ständigt grönskande  
         Ygg         'den skräckinjagandes'
              drasil         'häst'


         genomborrad av ett spjut  
: en ryttare träffad i strid hängande ner från hästryggen
samtidigt likt ett foster i nio långa
dygn med huvudet vänt nedåt


            foster i födsloångest         
         den skräckinjagande hängande
            i sin häst        
         i varaktigt grönskande
            ilsnabba invärtes fruktade        
         dödshästens befruktande fallos 

 
                  




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 1168 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-03-30 07:34



Bookmark and Share


  objekt3
Erotikpoeten har uttalat sig ;)


fin melodi i ordval och meningsuppbyggnad
uppskattar självklart upprepningarna som är Mkt snygga
känns trevande i början och som en trumpetsalut i slutet
hingstrest funkar inte riktigt för mig, ordet, inte innebörden
ordet gudomliga är kanske lite ur fas? historiskt, ja, gudomligt?
jag förstår mötet med det dåtida osv men jag skulle nog valt en mer
känslomässig och mindre vördnadsfull aproach till det.
Förankring, förvisso.
God idé
2010-03-31

  Yrre VIP
Mycket vacker tolkning!!
2010-03-30

  thyra
Gillar din tolkning! Vem vet egentligen :)
2010-03-30

    papillon
Va? Det är ju en luta killen har i handen, antagligen ett profetiskt porträtt av bohuslänningen Evert Taube - "Dra, dra min goda oxe --
och dirra, darra, dirra, var sträng på min gitarr........"
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP