Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se människan!


Med naiva ögon




Ännu lever
sångerna
om löftesrika orden
och
ännu flyger
fredens duva
gåvor över Jorden
Vind och vatten
gräver
vida fåror i det gröna
och
solen strålar
näring och
bereder allt det sköna

Men människan
är människa
och krona i naturen,
men mindre vis
och juvenil
än alla andra djuren.







Bunden vers av Göran Hansson
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-31 23:06



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Inte färdigbearbetad. Men jag gillar den eftersom den i sin form beskriver en eftertanke.
" Vind och vatten
gräver
vida fåror i det gröna"

Hade alla rader varit på den nivån hade jag fallit platt.
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Göran Hansson