Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är en speciell charm med att resa.


Ord från mig;texter från tåg


regndroppar smeker,
den massiva projektilen utav järn
som i en jämn hastighet
bryter sig igenom fördomarnas,
samhälle

drack precis klart mitt kaffe,
det var beskt, lite för varmt
men jag kände mig stressad

jag gjorde något för intimt,
för en svensk
jag har sovit i samma kupe som,
fyra andra okända svenskar
men reglerna gäller inte här

denna koloss på många ton
är inte sverige, det är ett tåg

men jag måste fortfarande
komma ihåg
att inte se någon i ögonen,
på väg till bistrovagnen

oj, hur fan hamnade vi i örebo?

nej
nu ljög jag

men det var i alla fall min tanke
när jag inatt vaknade med en,
upplyst skylt utanför fönstret
med texten "örebro" på

sjöar och vattendrag täckta av is
skulle det inte vara,
vår här?

nästa station, göteborg
sprakar det i högtalarna

okej,
ska åka tåg nu

åka tåg och hålla käften




Fri vers av Louisedottern
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-02 19:57



Bookmark and Share


  Aldrig
sweeta jävla alster du producerar!
MKT BRA!
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Louisedottern
Louisedottern