Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett öga rikt

Jag såg i en syn
en naken man
vars hjärta var fullt av girighet
han kom fram till ett berg av diamanter
han fick ta så mycket han kunde bära
han svalde stenar tills magen blev full
han stoppade upp där bak
och munnen full
även i öronen
efter stunds tänkande
petade han ut ett öga
och fyllde ögonhålan med diamanter
för vad är ett öga värt mot rikedom
när han sen gick hem stapplande
kände han doften av mat
men kunde inte äta
och han hörde inte fåglarnas sång
där han gick enögd
utan ett leende rädd för att tappa en sten




Fri vers av Michael Lilja
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-02 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael Lilja