Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hela natten varg hörts yla...

 

När hela natten varg hörts yla

och dolda skuggan mörkt sig lagt.

Vi ser att glädjens färger kyla

den mara som tar till sin makt.

Så vaken ack, när dagen grydde!

På himlavalvets ljusa sfär,

där hela skalans färger prydde

vår himmel genom disets äir.

Av tanken styrs en ödmjuk näve

som bjuder in ett dävet sinn.

Att andas luft som lovar kväve

gör hjärnan vaken glad och stinn.

 

(c) tk.




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-03 00:06



Bookmark and Share


  Ingrid Ottosson Losell
Så skönt att även den tyngsta natt har en ände.
Sista raden i din fina text är extra förlösande :)
2010-04-04

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbar, helt enkelt =)
2010-04-03
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra