Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielsebrevet 1:3

Jesus hade talat om kärleken, om en önskan att alla
människor ska leva lyckliga,
och att denna önskan skulle praktiseras radikalt.
Han hade nämnt att kärleksarvet från Nya testamentet
hade fläckats av den värsta sortens intolerans och fördomar. Det hade gjorde honom bestört. Grabbarna runt honom satt tysta. En slags förlåtande sorg fanns i luften innan Jesus fortsatte att tala:
- Det värsta av allt är att min lära tagits i besittning
av människor som hatar i kärlekens namn.
-Är det nån som har några frågor?
Ett moln av förvirring spred sig bland grabbarna.
En utav dem som bar namnet Johannes frågade:
- Kan jag älska en religion som påstår
att det är syndigt att vara homosexuell
och samtidigt hyser pedofiler
inom sina egna murar?
Jesus svarade med ett mystiskt leende.




Fri vers av Akke
Läst 243 gånger
Publicerad 2010-04-06 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Akke
Akke