Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vän till mig gjorde en fullt fungerande plånbok, komplett med myntfack, sedelfack, kortfack, enbart av silvertejp. Hon bad mig skriva en text om det, mest som en kul grej.


Silvertejpsplånbok

Hennes ögon var fokuserade som slipande sågar som skar in i sitt offer när de rev av en bit tejp.
Hennes händer följde de exakta konturerna av de glänsande sidorna, upptäckte minsta reva eller ojämnhet
Med en mästares noggrannhet.
Den nyss avrivna biten placerades noggrant på den hela delen, passades med delarna och skapade helheten.
En ny bit revs exakt lika noggrant av, och synades lika noggrant efter alla skavanker
Längs dess sidor
Det blev ännu ett fack, ännu en funktion i plånboken, för utan dessa funktioner
Var den ingenting, endast ett antal bitar silvertejp som placerades ihop
Utan mening.
En plånbok var det, en plånbok skulle det bli
Något annat vore inte möjligt
Vore det något annat, vore det inte skapat av henne
Av hennes sinne, instinkt, beslutsamhet
Vore de något vanligt, trivialt
Skulle hon bli omvandlad likadan, och så inte vara
Sig själv längre, utan någon annans dröm
Vore det gjort av något normalt material
Vore det inte samma känsla, samma kraft
Som om det vore skapat av henne
Det tar form, det kondenseras
Av tankar, idéer och beslutsamhet
Allt samlat i hennes lysande ögon
Och hennes noggranna fingrar
När det tar form, när det är skapat
Är det en plånbok av silvertejp
Skapat något vardagligt, men ändå nödvändigt
Av något underligt, men ändå användbart




Fri vers av malkvanbandy
Läst 230 gånger
Publicerad 2010-04-08 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

malkvanbandy