Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför regelverket

 

vad är en människa?
vem är jag?
varifrån och varthän?

och nu då?

barmhärtighet och medkänsla
var i reglementet finner vi det
vilken paragraf?

nej
det är upp till dig
människa
om du vill visa dig
eller gömma dig bakom regelverket
du kan göra vad du är skyldig
- hålla ryggen fri
ingen begär mer av dig

det andra
står inte inskrivet någonstans
det är sådant vi lever oss fram till
om vi orkar härbärgera det




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 145 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-10 16:26



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Nej, man kan ju inte lagstifta fram medkänsla... Vore rätt kusligt om det ginge. Mjuka frågor passar inte in i fyrkantiga moduler. Vadan och varthän - människans ständiga följeslagare. Medkänslan hjälper oss att glömma oss själva för ett ögonblick till förmån för en annan människa. Större än så bli aldrig vår art - det är stort nog.
Kram för en tankeväckande text!
2010-04-11

  Larz Gustafsson VIP
Intressanta och viktiga existensiella spörsmål som många flyr från och få vågar brottas med.
Kanske är man rädda för att det skall sluta som det gjorde vid Jabbboks vad...
2010-04-11

    Tea Alex
Den här texten berör mig. Känns som en sådan text man utan problem kan återkomma till gång på gång.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger