Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tändstickor i vattnet



Trots att ett hav
har kommit emellan
finns vi fortfarande för varandra

Spåren efter dig är som
tändstickor i vattnet

De som aldrig mötte plånet

Men de som du brände
i min utsträckta hand
ska få dem att flamma upp

En efter en

Likt landningsljus i natten

Och du visste från första början

Att du har mig som i en ask




Fri vers av Almagrundet
Läst 461 gånger
Publicerad 2005-11-08 01:21



Bookmark and Share


  Cris
Jättefin, en dikt som tar tag i mig. Kanske havet som finns emellan.
Men jag fastnade i 4:e stycket, är det du som skall få dem att flamma upp eller är det de brända i din hand? Om det är du kanske den raden skulle stå för sig själv.

Men som du brände
i min utsträckta hand

Ska få dem att flamma upp

en efter en

Det är fint med landningsljus i natten och slutklämmen "att du har mig som en liten ask. Den känslan kan både vara härlig och frustrerande.
2005-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet