Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Alliansens skattepolitik.....


Att trolla med siffror....

Både Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt m fl menar att deras ofinansierade skattesänkningar på alla möjliga områden , på längre sikt, kommer att jämnas ut av det faktum att fler kommer i arbete och,därmed, betalar skatt . Men, prognoser slår, ofta, inte alls in , det blir "glädjesiffror" och, eftersom,det handlar om skattesänkningar i mångmiljonklassen så blir sparbetingen lika självklara som ett brev på posten ! Och, med det Röd-gröna Alternativet (enligt alla signaler) kommer ALLA reformer att vara finansierade (det ÄR och har, alltid, varit, traditionell socialdemokratisk skattepolitik), plus att oss som borgarna glömt , vi "parias", som INTE har fasta heltidsarbeten och, ofta, lever på aktivitetsstöd (med mindre extrainkomster, som, märk väl, OFTAST, INTE lönar sig om man "kvittar bort" extrajobbens arbetstid med frånvaromarkeringar på aktivitetsstödsblanketten) , vi har, lindrigt sagt, fått oerhört mycket "Ekonomiskt Pisk" under Alliansens regimtid .
Undertecknad har, i genomsnitt, FÖRLORAT ca 2.000 per månad i inkomst jämfört med "Personeran" innan hösten 2006 (då jag var i en liknande situation som den jag befinner mig i nu,arbetsmässigt) . Så jag har FÖRLORAT ÖVER 60.000 kr i inkomst under "Reinfeldtsperioden" (Hösten 2006 t o m våren 2010), HITINTILLS ! Mycket pasta har det blivit (och är !) . Jag tycker att var och en av er som har inkomster ska kolla upp HUR er ekonomi har utvecklats om man jämför med den personliga situationen under Persson och HUR den ser ut nu,efter snart fyra år med Reinfeldt !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-16 10:00



Bookmark and Share


  erkki
Jag får intrycket att du vill att de som arbetar ska beskattas ännu hårdare, så det räcker till alla bidrag till icke arbetande. Vart söker sig jobben då? Utomlands? Hur länge håller en sådan politik?
Är det långsiktigt hållbart med världens högsta skattetryck? En gång var Sverige och Schweiz de två rikaste länderna i Europa. Schweiz ligger kvar där, men inte vi. Varför?
För övrigt beklagar jag att vissa fått det sämre. Frågan är bara hur alternativet hade sett ut. Ännu sämre? Även låg- och medelinkomsttagare har ju fått minskad skatt.
För övrigt undrar jag hur Sahlin, Ohly och M-mupparna skulle ha hanterat finanskrisen. Huvet i sanden?
2010-04-20

  ULJO
Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga. Fredrik Reinfeldt gör precis tvärtom. Hur mycket har inte höginkomstagarna tjänat på sänkta och slopade skatter? Det som sjuka och arbetslösa medverkat till att finasiera.
2010-04-16

  aol
jag har förloat som du, ja fy faan dom ska bort i höst, bra skriftat vännen
för din sanning är ju lika mycket min,
2010-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska