Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt inspirerad av dikter om normal och onormal här på sidan...




Nu normal...

 

Nu normal; de som följer mönstret kallas!

Men vem är normal av oss som står tysta,

ej säger hej, till de som hälsar lystna

när vi på joggingturen gärna vallas.

 

Att hälsa högt och ljudligt är ej fel!

Vi alla, mänskor lika på vår jord,

där gråt och skratt finns i båd´syd och nord.

Vad gör det då att andra hör en del?

 

Din integritet du behåller helt

för det du log och svara, ingen stal,

ifrån det kloka som du formar stelt.

 

Det bör då inte ge dig några kval,

för normal gör onormal så samspelt,

och han behöver inte ses som skral.

 

(c) tk.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-18 18:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin sonett och ett Viktigt spörsmål!

Hälsn. Ann
2010-04-20

    ej medlem längre
Ett intressant ämne, absolut! Normal och lagom är två ord som täcker ett stort område beroende på hur vi betraktar den.
En fin fin sonett vännen!
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra