Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon hängde vid relingen.

 

Hon hängde vid relingen! Studerade det glittrande vattnet i eftermiddagssolen. Lät solglasögonen mildra solens skarpa glimmande ljus.

Hej, hörde hon en röst intill som sa.
Hon ryckte till och vände sig om. En ung man gjorde henne uppmärksam på en kätting som låg vid hennes fötter. Hon log, och flyttade sig, så han kunde nå den och fira ner den längs fartygssidan.
När han var färdig önskade han henne en godkväll och släntrade bort mot dörren till matsalen.

Hon såg drömmande bort mot horisonten, och mindes en annan ung pojke, som aldrig fick ta del av den vuxne mannens liv.




Prosa (100-ordare) av thyra
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-18 23:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin berättelse ,där man undrar över den unge pojke
som inte fick ta del av den vuxne mannens liv!

Vem var han? Var det kanske kvinnans egen son???



Hälsn. Ann
2010-04-20

    ej medlem längre
Rubriken fångade mig direkt och inte bara för att jag är sjöman utan för att den är så...så...vacker!! Hittar inget annat ord!
Berättelsen lämnar läsaren i tyst undran och sorg...vad var det som hände ynglingen? Och det är ju det som är konsten i skrivandet. Att lämna utrymme för läsarens egen fantasi:)
Superbra!
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra