Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vårdikt


Allt vill leva

Skymningen ger en hel del att fundera över,
just nu kvittrar det så härligt över allt
och rådjurens vita rumpor och långa språng
ger en så märklig känsla av hoppfullhet

"allt vill leva" och gör det också tills det dör.

Lommens rop hörs över sjön här i skogen
och i dag på en fallen trädstam
låg ett främmande kattdjur
som betraktade mej med gula ögon.

Vildsvinen som grymtar i natten då dom
med känsliga trynen kysser jorden
lämnar spår att tolkas av dagens djur.

Även jag vill leva tills jag dör...




Fri vers av Bizon
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-20 06:00



Bookmark and Share


  Anna*
Live and let live ... Fint skrivet!
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon