Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Merkurius var mitt morfin.

i smaken, gommen
fanns små tremor av ord
som ludna flimrade förbi

tiden passerar snabbare än mod
som verklighet före fantasi,
där du iakttog min rädsla
mitt kval och melankoli

Merkurius var mitt morfin
som en flykt från någons smala ben
en flykt från hysterin

där imploderade stjärnorna,
den bleka spegling av ett ljus
som så länge sedan
vårt blod brann kärlekens rus

ledlöst förändrad
i skönhetens permanenta prakt
står du med hjärtat öppet
och jag med min på vakt






Fri vers av StepUp
Läst 326 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-20 19:46



Bookmark and Share


  Jaseph
När min lille son var liten och skulle börja skolan, så var han lite mallig och högtidlig. En gång tog han fram en skolbok, pekade på en text och sa: "Det här är bokstäver!" Bokstäver är magiska, kan skapa ord, under och förtätade stämningar.

Det här är verkligen bokstäver!
2010-04-28

    stelnad
fantastisk!
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

StepUp