Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett redan nedbränt Paris



Björken kastar olästa brev ner mot marken,

där du står,

och tyder bladnerven i blindskrift,
som ett sätt att säga hur du mår.

Men mina höstblekta händer dansar
längst stammen,
när tankar rinner ut i mitt hår.




Det talas om närhet,
en värme,
trots att du vet att allt har blivit is,
du hör ord om kärlek,
om elden,

där du står,

i ett redan nedbränt Paris.




Fri vers av StepUp
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-27 16:21



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så enormt fint! Så glad jag blir att jag hittade hit och genom bokmärkningen så hittar jag nu tillbaka....
2013-07-25

  surface to air
"Det talas om närhet,
en värme,
trots att du vet att allt har blivit is,
du hör ord om kärlek,
om elden,

där du står,

i ett redan nedbränt Paris."


Älskar sista versen!
2012-09-27

  Totimomo
Aldrig varit i Paris men jag känner igen känslan. Skönt flyt i hela texten, lätt att ryckas med och riktigt snygg avslutning. Jag tackar med en applåd
2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

StepUp