Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...kattens mat... en gammal klyscha, men ändå...

... själv längtar jag ändå till pensionens ljuva tid :)  




Premiens pension ger nog lite mat.

 

Nu orangea kuvert landat i vår post

och blicken synat siffror, text och talen.

Man ser att pensionen, den blir skral den,

så ens otium blir helt utan kost.

 

En allmän pension man får av vår stat,

sen en del från den lön vi tjänat hinna.

Den gör plånböcker magra eller stinna.

Premiens pension ger nog lite mat!

 

Vi kanske unnar oss en bio se,

när tjänstepension till vår hjälp vi finna.

Får lite mer att leva på, helst vinna,

när kattens mat är slut och mjölken mé.

 

Nog fattig man blir, och svag utan driv,

så njut ditt liv i dessa dagar, aktiv!

 

(c) tk.




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 1228 gånger
Publicerad 2010-04-21 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra