Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

redigerad 22 april -10 .... - så lätt är det med ord - och så svårt i verkligheten




en betraktande nära som gjorde ingenting



vad gjorde du då
hur valde du då
då när du såg

vad gjorde du då
när hon sade
han har en kulturchock
det syns utanpå

vad gjorde du då
du svalde
och tog han i famn
och gick hand i hand
gick tillsammans hem
och ni sa ingenting

vad gjorde du då
när hon sade
han kan ej vårt språk
han ska ha träning
vad gjorde du då

vad gjorde du då
när hon sade
satans klant jävla nigger

nej det hörde du ej
så du gjorde ingenting
du gick därifrån
vände ryggen mot hån

vad gjorde du då
när fadern smällde
när fadern drällde
åt pojkens gråt
vad gjorde du då

du stekte din kaka
du smekte hans hår
du älskade oerhört
du skyldiga dåre
vad gjorde du då

vad gör en nigger här då
hörde han i går
jag äter min pizza och går

vad gjorde du då

ditt hjärta blöder
du gör ingenting
du himlar och undrar
hur kan andra vara
förbannade dårar

och du gör ingenting

du älskar
men du förstår ingenting

vem kastar första stenen?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-21 21:07



Bookmark and Share


  Liisa Maria
Det är de andra som skall GÖRA.
Jag har ju så MYCKET att göra.
Det är ju inte MIN sak.
Jag kan ju INTE påverka ändå.
Jag knäpper på TV:n.
2010-04-26

  Eva Helene VIP
Mycket stark text om plågsam självrannsakan.
2010-04-22

  Duvetvem
Fängslande!
2010-04-21

  erkki
Vackert och poetiskt bearbetande av gamla minnen. Som man har bekymmer med.

Jag har mina onda aningar. Många visste inte. Antog att det de såg hade visst fog, och vågade inte fråga. Naturlig självbevarelsedrift, eller fegt medlöperi?
Det finns anledning att betänka:
Bättre fly än illa fäkta
Tala är silver, tiga är guld
Eller?
2010-04-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som känns som en självbekännande fråga till det egna jaget
En frustration över litenheten, förlamningen och det lilla i det stora att inte kunna göra mer
känner dock att man kan vända skulden till något transparent och se det som verkligen gjorde och ibland är det det där lilla lilla enkomna som tippar över till det goda och de välbalanserade minnena som bestämmer den goda själens stig
tycker denna dikt som känns som ett mantra i sig är fylld av mycken mycket
2010-04-21

    ej medlem längre
En stark text som berör!

När man ser saker, men inte vågar göra något åt det som uppenbart är fel ...


Hälsn. Ann
2010-04-21

    Annika J
En dikt som gör ont att läsa för den berör så starkt. Vad gjorde jag?
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP