Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill

Jag vill vara
din spetsiga näsas vinkel
rymden mellan dina läppars färg
fastheten i din dämpade stämma
plåstret på ditt skadade finger, jag vill

vara vinden som leker i ditt lockiga hår,
din boj, din flytväst, din flamskyddsdräkt
din hårtork, handduk, flugfångare
Vill vara elden i ditt bröst,
klangen i din ton
ljuset i ditt mörka öga, jag

vill vara ditt hjärta
och bulta, slå,
pumpa, pumpa liv i dig.

Jag vill vara ditt vänstra öra
det som inte hör
vill vara din hjärnhalva
vänster eller höger? Vet inte
Jag är den du behöver
Jag vill vara dina lungor,
dra djupa andetag
och ge dig andan åter, jag vill

vara ditt minne, upprätthålla
dina erfarenheter mot tidens tand
och påminna dig om det goda som varit
vill vara din glömska, skydda dig
undan det onda som också varit, jag
vill vara ett fält av brokiga orkidéer
som omfamnar dig mjukt
och vattnas av dig.
Vill vara elden i ditt bröst,
klangen i din ton,
ljuset i ditt mörka öga, jag

vill vara ditt hjärta
och bulta, slå
pumpa, pumpa liv i dig.

Jag
vill vara ditt immunförsvar
besegra alla infektioner, vill vara
ditt sunda förnuft och leda dig rätt
vill vara ditt myggnät din hälsokost din psykoterapi
din förebyggande åtgärd pepparsprej lönnmördarkniv, jag vill

vara en trygg famn för dig att vila i
den fasta marken för dig att stå på
avsatsen du kastar dig ut från
och murarna som håller fienden borta, jag
vill vara askan efter din eld, livlinan som hejdar ditt fall
vill vara det nyårslöfte du håller
vill vara den du lämnar bakom dig
och den du alltid återvänder till
Vill vara elden i ditt bröst,
klangen i din ton,
ljuset i ditt mörka öga, jag

vill vara ditt hjärta
och bulta, slå
pumpa, pumpa liv i dig.




Fri vers av yoakimu
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-24 18:17



Bookmark and Share


  wildrose
=kärlek.
2010-12-21

  Ninija
Jävlar i min lilla låda. Det är ju helt fantastiskt vackert. Det känns verkligen som ditt skrivande har utvecklats något explosionsartat. Tror att det handlar om att du vågar. Favorit!
Applåder och Visslingar!!!
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu