Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jorden vår räddning




människorna kryper
likt myriader av myror
fram till kanten
på vår tillplattade jord

hänger ut med armarna
låter huvet falla fram

lampan släcks och tänds
om vartannat

än finns tid att ångra oss

men på ett givet tecken
välter vi oss ut

jorden återtar sin form

fångar upp oss
i det fria fallet

en chans till




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-26 12:30



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart vacker positivism i tanke och återskapelse av vördnad.
Denna skapar starka bilder och frekvenser.
Tycker denna känns filmistiskt filmisk.
Ett alster som etsar och denna tycker jag mycket om.
2010-04-26

  Ulf Lagerholm
Jag tycker det är nog så upplyftande hur du "leker" med planeten jordens geometri, hur den likt en plastisk massa (ungefär som i den tecknade barnserien "Barbapappan"), har förmågan att med en slags god vilja, eller universell nåd, transformera sin rymdkropp på ett sådant sätt att människan kan räddas, undgå att förintas i det evigt roterande och svarta, det finns nu bara ett villkor, och det är att vi som skapelsens mest utvecklade djur samfällt tar vårt ansvar och börjar verka i samklang och kärlek med alltet ikring oss

Jag bugar och tackar för denna
2010-04-26

    ej medlem längre
du skriver fantastiskt
och du skriver du
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP