Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm från Vietnamkriget


Intryck som skriker

Vi måste utrymma!

Alla springer runt och skriker
letar efter barn, höns, kastruller och små grisar
att rädda.
Det är smutsigt
av sot och damm.

Jag hör inte ett ljud
men det syns att det är högt
från ropen och skriken
från explosioner och helikoptrar
kanske är de långt härifrån
men de hörs tydligt - det syns.

En soldat har gett sin hjälm till en liten pojke,
den sitter på sned på hans skitiga lilla huvud.
Han rättar till den hela tiden, för att kunna se.
De sitter på huk intill ett hus
väntar på rätt tillfälle att ge sig av.

Soldaten ser inget mer - blir skjuten i huvudet
pojken tar inte händerna från hjälmen något mer.

DET BRINNER - VI MÅSTE HÄRIFRÅN!!!

Ingen kommer någonvart
springer bara

RUNT RUNT RUNT

Ingen hittar något att rädda
djungeln ramar in bilden

Hur fan ska vi ta oss härifrån?!

Elden är för stor
Letandet tycks evigt
Rädslan är förlamande

Jag tar mig ut i djungeln ensam.

De andra kommer springa där för alltid.




Fri vers av Ninija
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-26 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ninija
Ninija