Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...och allt är fult.


Blickar inåt

Jag är smärtsamt självmedveten
Inte så där på sekunden
Då skulle jag definitivt utnyttja självcensuren mer
Men alla mina neuroser,
ticks, hang ups och idiotier
känner jag alla sidor av.
Inte så att jag kan stoppa dem
Men jag inser alltid att jag knullat till det för mig själv
Igen
Att all smärta, misstänksamhet och ångest
Inte föddes ur en verklig situation
Utan sprang från intet ur min dysfunktionella skalle.
Jag är smärtsamt medveten om detta.
Och denna medvetenhet är dubbelt eländig
Dels för att det gör förbannat ont att se på mig själv
Men också för att den göder neuroserna
Ger dem bränsle
Håller igång maskineriet
Så att jag ständigt uppfylls med tankar fulla av oro
Och en kronisk känsla av att inte vilja vara som jag är
Att jag måste sluta
Sluta tänka
Sluta stå i vägen för den jag kunde vara
Sluta förstöra för mig själv

SLUTA!!!





Fri vers av Ninija
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-19 10:59



Bookmark and Share


  yoakimu
Du fångar det så väl, den där frustrationen över ens egna slingrande tankar som alltid sågar sönder en själv. Det är som om du beskriver hur min hjärna fungerar.

Det är en fantastisk text, oerhört kraftfull. Precis som du.
2010-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Ninija
Ninija