Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

amfora

 

 

hon sover i nattlig bädd

 

avslappnad

med rosende kinder i stjärnkrets

 

skimrande är hud

 

 

silverljus strilar in

genom ruta

 

silverskimrande

regnbågshud

andas

ohörbart

 

hon är i drömmen

i väven

 

tar emot

andas in

dagens pärlljus av drömgivaren

ser kropp

kanna

amfora

 

i amfora porlar drömkälla in

 

 

gryning strilar genom fransar

genom fingrars följan

 

hon stiger ur bädden håller amfora i hand

stegen är lätta berörande

 

 

hon stannar vid bäckens porlande

sänker amfora

under

yta

 

amfora fylls med hennes inreväsen

 

 

saktavarsamt vickar hon

amfora

 

regnbågshud

 

oändligspråk

rinner

ut

 

 

så börjar hon varje dag

 

häller ut livets vatten

dagens pärlljus

saktavarsamt

 

 

upplever livets vatten absorberas

 

upplever

var hon

är

 

upplever

upplever moderns behov

 

 

så upplever hon

sitt behov




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-26 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser