Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lupinbladsvisan

 

se hennes kupade kärleks händers bjudande skålar

 

se hur hon bjuder

droppe ren

 

av klarnat ögas ljus

 

blicken

en vind, en bäck strömmar vida i finnandeljus vördnad

famnar markvaknan

markvaknan famnar blick

 

lupinblads fingrar äro öppnade

i mitten synes droppe

droppe klar

 

silverne droppe

ren

klar

skänker

skönhetsvisan

 

i droppe synes blads ådror

nerver

linjer

 

silverne solhjul i blads hand

 

ekrar skimrar

rundel

cirkel

i

irisgård

 

klarnad blick ser solflödan ur hennes vishetshänder




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-01 16:53



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Hela din dikt är som en vacker bjudning där varje ord är en delikat del som i sin helhet är betagande.
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser