Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hit me with your pointingstick (hit me, hit me)

you can´t run you can´t hide
från livets pekpinnar
dom kommer att följa dig
tills du själv ligger i jorden
nedgrävd och stel som en

tjaa...

som en pinne

\"sitt rak i ryggen och smula inte så förbaskat\"
sa fröken när jag var sju

\"sitt rak i ryggen och torka för fan bort kafferingarna\"
sa chefen när jag sedermera blev tjugosju

du blir less
du beställer en resa
tror du att du kan fly pekpinnarna?
(dream on, dream on)

\"fäll upp brickorna utan att smula och sitt för helvete raka i ryggen för nu landar vi vare sig ni vill eller inte\"
ryter flygvärdinnan leende och pekar med hela handen

lågprisbolag med det inofficiella mottot:
\"Sit back and enjoy and shut the fuck up please\"
för att flygvärdinnorna inofficiellt knappt får lön
(den delas ut i form av pekpinnar på dresscodes)

det enda bolag som inte desperat sänker priset
är just bolaget
då blir dom slagna på fingrarna med pekpinnen av pappa staten
(hit on the fingers with the pointingstick by the daddy state)

tillbaka till flyget
(back to the flight)

på plats 36 A pågår en revolution i det tysta

jag lossar omärkligt på säkerhetsbältet innan
planet har kommit to a complete stop
sätter på mobilen medan jag tar sista klunken
av min medhavda sprit

(don´t you know, talkin´ bout a revolution)

snacka om idiotisk revolution

but i tricked the pointingstick

(fight the power)




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 867 gånger
Publicerad 2005-11-10 11:36



Bookmark and Share


    Neoliberal
revolation a gwaan!
hahahaha. hur jävla bra som helst
2005-11-16

  trasdocka
fan va gjutet!
en komisk vinkel av förpliktelserna som följer oss genom livet.
ironisk och ändå så sanningsenlig. gilla den starkt
2005-11-10

  Sanningsägaren VIP
Fan, det är ju precis så här det är.. hehe.. så bra att du fick ord på det!
Känner igen känslan.. att inte vilja bli "hunsad" fortfarande i dag i vuxen ålder.. Jag fick frågan en gång:
Va fan är det med dig? Håller du på att göra nån jävla tonårsrevolt?
Då var jag 31! *s*
Tack för ännu en underbar text M!
2005-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho