Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En natt och en dag blandat med vardag..


Vad blir din sanning när du sover?


Andas tre gånger innan jag går vidare
till nästa steg
Hur kommer det sig att jag teg?
Min kärlek är evig, lerig
Varför talar jag inte om det för dig?

Åker gatan fram, sen tar jag några kilometer "by foot"
Sommaren knackar svagt på vår väderport
Tänker på dig, solen och skogen
Ge mig lite löv - kära du - bara lite just nu

Du besökte vår mötesplats
Var inte länge sen
du kom hem
Men själv var jag iväg
Saknar dig som ett djur i misär

Plockar upp det de tappat
Ler för att de ska vara glada
Deras leende gör min dag
alltid underbar

Tappar upp vatten i ljus och alkohol i mörker
Går inte hem om natten utan ett inre regn
- Drömde inte inatt igen



Vad blir din sanning när du sover?
Du var min i natt
En randig och en svart katt smekte mitt morgonskratt
En natt med dig i kärleksrus
gjorde morgonsolen extra ljus

Kommer snart vandra de där gatorna igen
Ja, dessa gator är vad jag kallar mitt nya hem
Men vad händer sen?
Jag skulle vilja prova att vara din livrem

Ditt golv är inte längre desamma
Har hört att du har en ny lya
Där det är en vacker kvinna som får styra
Hoppas ni inte drabbas av ohyra

Går och väntar på att min kärlek till dig
ska fastna på trottoarplattorna under mina skor
Att min saknad efter dina andetag ska blåsa bort med vinden
Många steg och andetag tas under ett år och sen månader på det
Men som jag slet borde din kärlek farit upp rymden i en komet

Men nya dagar kommer och snart har två år gått
Någon dag borde älskandet glömmas bort
Om du åter fått
brinnandet i dig
att brinna för mig
Kom då tillbax och låt din själ få dansa lite med min
Klappa min kind och släpp mig in

Jag vill inte ha dig
instängd
Vill ha dig fri
Så flyg!
Flyg långt och högt



Kom tillbaka sen - om du längtar hem




Fri vers av Blue Bird
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-04 17:50



Bookmark and Share


  Akmea
Så sjukt bra, den är helt genial <3
2012-03-21

  fredrik strömberg
Underbart! jag kopplar så sjukt mkt till denna text <3
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Blue Bird
Blue Bird