Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU... är... MÄNSKLIG... oM iNTE ... ?

Lite dragen

Hit

Av värmen i det röda

Blod och hjärta i det starka

 

Krafter
Vin

 

Högst av allt

Bedragen

Tagen

Till vilsenhet

 

Kärlek
Verklighet

 

Det är tabu

Att vara jag

Ännu tjugosju

Idag

 

Vilka vägar är värkliga

Att vara som jag
syns inte
Det är
Tabu

 

Vill gömma mig och synas. Drunknar jag i era ord kan jag flyta i dem förevigt. Allt jag möts med. Allt jag har blivit mött med, från dem - de jag älskat - de omtalade - nästan bara - tystnad. Det finns en genväg från er, er jag älskat och älskar, det vet ni. Kan spruta ut allt jag känner, inifrån och ut, från tåspets till hjärtklaff. Kan ni spruta, kan ni annat än hålla käften? Kan ni annat än vara vackra och irriterande tysta?

 

Raka vägar

Omvägar

Ni ser det där hägra

Framför er

Visst ser ni?

 

Nakna vrister

Brister

Av svaga

Raka

tystnader

 

Visa

Er

Styrka

För mig,

Eder 

 

Ditt hjärta krossade jag - förtjänar din tystnad - förtjänar din bortplacerade lojalitet. Dig glömde jag - inte- bort. Min tid räckte inte till dig, den var för kort, banden var överbelastade med mörka sånger. Din tystnad ekar i tomrummen inuti min hårda benbyggnad. Detta är egentligen en lögn, för det jag förtjänar finns inte. Det är borta. Likt Artemis hittar jag mina byten, fångar dem med omsorg och älskar dem likt Athena. 

 Sen
Sedan 
Känner de sig bedragna och övergivna
Det är lögn!

Mitt hjärta - kanske rent som ett spädbarns. Min kognitiva befarade funktion - hotar mig - med vassa spetsar och tomma inre rum. Mellan orden lever stumheten, den gör mig vek och kraftlös i en förtrollande verklighet. Vem är du jag tror mig sakna?

I askan av min fantasi växer ett frön. 

 

Mellan

Det innersta 

Mörker

Det djupaste

Ljuset

 

Överflödig ömhet
Krigande frihet

 

Omvandlande

Ni

Natur

Från kronblad växer

inte vi

 

Vi
Tror

 

Omfamnande, klibbande, växande sorger och beundrande meddelande äcklar mig.  Men du - du som föddes i ärlighetens sällsynta Jord - du är saknad. Du saknar jag. Du är den som får mina andetag att bli djupare. Du är den som får mina dyrbara tankar att växa, delas och levereras. Du är den som får mig att vilja känna. Du finns där. Bara för att du måste finnas. Finnas till är förfinande och vinande. 

 

Du, dig, ditt, din närvaro är vinnande.
Du, dig, ditt, din närvaro betyder mer
Mycket mer
Mer… 

Än

Allt annat som kan kallas människa.

Du är...

... Mänsklig

 




Fri vers (Fri form) av Blue Bird
Läst 287 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-18 19:39



Bookmark and Share


    tramp
intressant och ovanlig form på texten... bra !
2015-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Blue Bird
Blue Bird