Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vardagsmat & Kompost


Samtal mellan jag & mig

 

Brottet
Straffet
Förlusten
Upplevelsen eller en förbannelse från samvetet

Är tom, det ekar inombords
Likt en grå smutsig tunnel kräks orden fram mellan den ovala böjens väggar.

Gammal och ung på samma gång
Inte enligt den förväntade nyttan...


Vad är meningen?
Om meningen består av ord skulle allt bli lättare
Bara att sätta igång och läsa alla texter tills jag finner just min mening,
men det finns så många olika kombinationer av ord...

Kärlek
Motivation
Drömmar
Underbart eller förbannelsen från det inre

 

I min mening är meningen mer än en mening
Både med och utan ord
Ord är visserligen symboler, och
symbolik kan säga så mycket utan att avslöja för mycket 

Tillräcklighet
Ansvarsfullhet
Tidsplanering
Är ord symboliska för sjukdomar under en mörk grå dimma av ingenting 
Eller stress

Stress & förlust i alla dess mörka former är det värsta 
Det allra allra värsta av allt
Det äter på mig, i mig – av mig – ur mig
Svek – möjligtvis lite likt det allra värsta

Varför slutar detta aldrig?
Jakten efter flykten
Dagen efter sömnen
eller
Sömnen efter dagen

Camus revolt kittlar till under mina fötter

Kanske ska jag droppa denna gråa massa inom mig
Sticka ut näsan i solskenet med höga toner 
Bekämpa ilska och tina upp de frysta tårarna inuti...?

 

Nu gör jag det

Går ut

Lämnar denna fyrkantiga arkitektur 

Säger hej igen

Till livet i dess renare form

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej då!
Hej!!

 




Fri vers av Blue Bird
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-25 14:04



Bookmark and Share


    tramp
Jag läser en nutidsskildring alt tolkning av dostojevskis brott och straff i din text ,,, du tar de stora frågorna med dig och lyckas formulera dem. Och ja Du kan verkligen skriva ! ...och läsa !
2016-08-13

  lodjuret/seglare VIP
Meningen med livet - att leva det.
Säga vad man vill om Stalin, men konsten att skriva under avrättningsorder kunde han i alla fall.
Den konsten delade han nog med andra också.
Själv kan du konsten att läsa, det är väl alltid något?
Utöver att skriva om annat vi delar med varandra, vilsenheten i tillvaron.
Ändå kämpar folk på, för att de måste.
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Blue Bird
Blue Bird