Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om

om natten var dag och dagen natt.
då borde vitt bli svart och svart bli vitt.
havet skulle blivit himmel och himlen havet.
lycka skulle förvandlats till olycka.
solen skulle bytt plats med månen.
upp skulle vatt ner och ner upp.
skratt skulle låtit som gråt o musik som buller bom och tvärt om.

vi skulle haft vingar istället för armar.
tänk bara. att få flyga iväg, på riktigt, upp och iväg.
över berg och dalar.
djungler och öknar.
länder och hav.
stad och land.
snö och vatten.

tänka att inte behöva sätta ner en ända fot på marken, denna planeten och alla dess bekymmer.
tänk att aldrig mer behöva vakna och känna sorg, rädsla och smärta.
tänk att vara frisk, glad och stark, och fram för allt lycklig.
lycklig över att vara den du är och där du är.
tänk att aldrig behöva förlora, bara få.

men om allt skulle varit tvärt om, skulle du vatt ja och jag du.
då skulle ja blivit hel och du spruckit.
jag skulle blivit lycklig, du olycklig.
jag skulle blivit fylld med liv och färg och du grå och livlös.
folk skulle hatat dej och älskat mej.
jag skulle synts och du skulle blivit osynlig.
du skulle blödigt och jag varit läkt.
du skulle gråtit och jag skrattat.
jag skulle somnat och du skulle vatt vaken.

men öppna dina ögon och se, havet är ner och solen är upp. du är du och jag är jag, och var lycklig för det!




Fri vers av cazi
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-06 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cazi
cazi