Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regndroppe

 

det var en gång en regndroppe
regndroppen brukade kika fram
 i molnspringor

den tyckte så mycket om
den skimrande pärlan
långt bort
där nere

så många färger så myckenhet av liv
rördes
där
nere

ibland anlände så
sällsyntvackra dofter
regndroppen
andades in
och
utlycka

då regndroppen inte kikade fram i molnspringor
brukade den dansa i himmelsängen
sitta helt stilla
under himmelsträdens
bladskimrans
blomning

se fjärilar flyga
höra fåglars
sång

i himlens trädgård skimrade himmelshavet

regndroppen började allt oftare kika fram
det är allt bra vackert
där nere

en dag stannade ett moln vid droppens längtan
kom stig in i min hand sa molnet
regndroppen tvekade
beslutade sig för
medseglan

så steg regndroppe in i molnhand
fingrar slöts varsamt om
utan att skymma
så mjuka var de
sammetslena
mjuka

regndroppe seglade i molnlotus
molnlotus sänkte sig sakta ned
allt närmre pärlan

regndroppen andades
förväntansljus

andades
in

dofterna
var
 sällsyntvackra dofter
regndroppen
andades in
och
utlycka

igenkännan

så seglade de i jordehav
i sjööga

lotus log stilla i gryning
regndroppe stig ur min hand
jag väntar här
se dig om
i jordefamn

men
vi brukar aldrig kunna stiga ur

lotus log stilla
i kärlek

regndroppen tvekade en stund
beslutade sig för
vågasteg

så fantastiskt
fastande
ej

regndroppen dansade i jordeängen
satt helt stilla under
jordeträdens
bladskimrans
blomning

såg fjärilar flyga
hörde fåglars
sång

i jordens trädgård skimrade jordehavet

skymning kom allt närmre
lotus kallade regndroppen till
låt oss fara
runt

regndroppe steg i
utan tvekan

lotus steg
allt högre

allt närmre
pärlan

stannade vid regndroppens svar
fingrar öppnas sakta


regndroppe

ser

vissnad blomma


faller

kupar händer om

ger liv
till

 

blomma andas


vår sommar höst vinter
vandrar


droppe

blommar i gryningsvår




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-07 02:25



Bookmark and Share


  firefire
fint! ett nytt perspektiv,regndroppens,gillas!
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser