Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aftonstjärnan

 

i natten blöder aftonstjärnan röda blodstårar
vid anblicken av dina händer
vid anblicken av skalet du lägger runt dig
hon blöder röda blodstårar vid anblicken av
bäckagåvans stillhet i jordfårat ansikte
en droppe blod faller i
bäcken andas
darrandas
in i dina händer stiger rubin
rör vid dina läppar förslutna

flödesbäcks darrande andning i jordfårat ansikte
ord susar stilla ack skruda mig med smaragders blad
låt oss tillsammansblomma

hon står vid stranden
horisontens gyllenvingar omsluter henne
hon stiger i båt
båthand kupad
utan åror
vindar andas
följer havsström
klippa reser sig ur hav
hon båten
kastas mot in i solklippa
vitskum yr virvlar
vattenfolken
dansar
höljer
hon är i solgnistran ren
upplöses
vita anemoner
seglar
finner
rubinöga

källa
hav sjö
flod  å bäck tjärn
droppar

aftonstjärnan blöder i natten
gråter blod
vid anblicken av
sorgögon i tjärn
tjärnen i  jordfårat ansikte
jordfårat ansikte i tjärn
en tår faller
ögon darra
darrandas
rubin stiger upp i din hand
ur hjärta är hennes kärleksström
kysser dina läppar öppna i gryningsljus




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-10 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser