Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blåser


Det blåser nu.
Det är vindstilla.
Stormen är du.

Nån har ställt upp ett betongblock här utanför.
Den sträcker sig mot skyn och rotar sig djupt ner i jorden.
Jag hör någon viska och det blir till ett skrik till total tystnad.

Det blåser igen.
Det är stiltje.
Allt detta för vem?

Inatt skrev någon med krita på betongblocket här utanför.
Stora vita bokstäver över den stumma ytan.
Vitt och stort och omöjligt att urskilja.

Det blåser här.
Men utanför är världen ett betongblock.
Det blåser där jag är.




Fri vers av Grå
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-12 12:09



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Välfunna symboler! Men jag tycker dikten ska sluta efter 'betongblock'. Det känns tyngre.
2010-05-12

    Herr Ångest
Wow, bra text som förmedlar en tung grå och melankolisk stämning.
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Grå
Grå