Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längs livets väg man formas...


Helst...hellre

Helst vill jag leva
inte
bara överleva
Helst vill jag känna ro
inte oro
Hellre rak än feg
Hellre våga än undra
Helst inte önska något mer
Hellre en kram än bara ord
Ord kan vara så tomma..
Hellre realist än positiv
fast många säger då att man är negativ...
Helst ett telefonsamtal
Helst vara nöjd med det jag är
Helst ärlighet
Hellre fråga än än att inte få några svar
Helst tro på något
Helst inte hoppas
Hellre canser än alzheimer
Helst mer rättvisa
Hellre inga barn alls än ett mista
Helst inte bli trampad på
Hellre få drömmar än för många i spillror
Hellre sanna vänner än en man
Helst orka
Hellre ilska än sorg
Helst bry sig
Hellre ta vara på dagen
än tänka framtid
Hellre dö ung och frisk
än gammal och sjuk
Helst inte ta allt för givet
Hellre varma kramar
än heta kyssar
Helst respekt
Helst ödmjukhet
Hellre tre positiva tankar när jag lägger mig
än när jag går upp
Helst tacksamhet
Helst vilja
Helst en framtid




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-16 16:37



Bookmark and Share


  Jaseph
Att formulera önskningar är inte dödtid
det öppnar livet
2010-05-18

  Anna*
Ja, helst!
2010-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman