Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon gläder sig

 

hon har väntat

hela dagen          

 

med silverne nål sytt samman

 

 

i aftonsskimran

 

stiger hon ur ombonad

 

vänder aldrig blicken mer om

sluter ögons fyllda tårregn

 

himlen spricker

spricker

 

himmelsmantel sveper

guldvitsskimran

turkoser andas

apachetårar

tindrar

 

hon springer allt fortare fortare klädnaden böljar

smeker runt kropp blir vingar

fotvingar

 

kiselstenar regnar ur handsmärta

 

örnblick ser är i hennes smärtflodssköljan

sänder svan

bär

 

henne upp upp

vida

över

 

släpper henne varligt ned

vagga vagga vindregn

 

 

så sitter hon böjd djupböjd i bön i värnad

ansiktet vilar i händer

vemodssång höres

örnvingar sveper omsusande ordgivan

 

hon ser in i handskålar

en sjö en sjö en sjö

rinner utför

bergssida

hon ser livet

sitt liv

rinna ut

in i dal

 

himlen spricker upp i solstrålan

dalen skimrar

hennes hjärtandning

hon är

i

cirkels mitt

 

ser dalen

blomstra

 

hon

gläder

sig

 

 




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-17 22:37



Bookmark and Share


  kråkan VIP
..vackert som alltid..lite ledsen för jag inte hinner läsa så mycket längre..
2010-05-20

    Melona
Jag vet inte, men jag upplever din poesi annorlunda just nu. Antagligen är det mest jag själv, kanske, men den, dina ord, känns otroligt fysiska och sinnliga just nu. Jag känner igen mig så väl i dina ord, som att jag känner och tar på allt som ditt diktjag är med om. Din poesi är brutalt ömsint, vacker och naturlyrisk.
2010-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser