Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nuet svalde mig hel




äntligen gav jag
upp min kamp

nuet öppnade sin käft
och svalde mig hel

enhetens röst begravde
mig i sig själv

och livet pulserade åter
i mitt blod










Fri vers (Fri form) av Mikael Lövkvist
Läst 809 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-05-19 19:03



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Ja denna strävan efter något annat
i en tänkt framtid får många att
vända bort blicken från livet
tills de slutligen faller
tillbaka till glädjen
som alltid sjunger
i deras hjärta

Mycket tänkvärd
och vacker dikt
2011-03-19

  Bodil Sandberg
En underbar befriande dikt Mikael..så synnerligen talande..äntligen gav jag upp min kamp..och då...
varma applåder så vackert och tjusigt!!!!
2010-08-30

  aol
gillas verkligen, om man är någon annanstans, så är det ju bäst att leva andas i nuet, lyfter på hatten
2010-07-29

  Daniel_78 VIP
pulserade i blodet,
att gå ut i en frisk orkan och snubbla fram längs gatan
tycker mycket om.
2010-06-22

  Annie b'larsson VIP
Det är ju dit man ständigt längtar...att bli helt uppslukad av Nuet - då släpper krampen och livet är inte längre någon kamp, utan ett enda varmt flöde...
Det är bara så svårt att komma dit.

Tack för en mycket fin dikt!
2010-05-21

  Gunwale VIP
Inte ett ord för mycket eller för lite...påminner i tonen om Quasimodos "Ed è subito sera"!
2010-05-20

  Lavinia Röd
Ja, nuet kan konstigt nog vara bland det svåraste att fånga. Härlig känsla beskriver du här.
2010-05-20

  ia VIP
fullkomlig!!!!

kanon
2010-05-19

  Aftonvännen
skönt

mycket skönt
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist