Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

av unna den

 

min ålder

 

upphörde

 

den dag de nedlade mig i en mumie

 

sedan dess

 

strålade mitt hjärta

 

sedan dess

 

har jag

 

värnande hållt mina vingar om

blödande hjärtan

 

mumien

sarkofagen har sakta öppnats

 

det gör ont att plötsligt möta

så mycknan ljus

 

jag skrider nu

in i insteget

 

 

mina ord talar i vinden

mitt hjärta fröjdar sig med dem

 

älskade make du mitt drömda ljus

 

jag möter dig i gryningsspann

mitt på bron

i ära

 

i lovsångsljus runt oss

 

jag tar emot din hand

 

vi är rena

 

giftormars tungor har slutat visslavina

 

 

rena klanger ljuder

 

giftet

är nu

helande

 

se dessa ormar bli rosen

klätterrosen röddoftande djup

 

tagglöst

 

avunden

 

är

 

av unna den




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-21 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser