Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vänbesök

 

en av mina vänner kom på besök
luften vibrerade
berättade ankomst

tungkropp landade vid sida
vi bugade ömhet

vän sade
dina ögon är så sorgsna
lägg din sorgelins i min hand

min vän for till syrenhavet
lade sorgelinsen däri

jordemoder smälte gåvan

min vän var åter vid min sida
skimrande
så vackerdjup i
solskirsmoln

tysta var vi i
tillsammansgrundan

vinden tog en lov om

ser du mitt hårda skal
mina taggbensfötter
min tunga kropp

allt det
vilket är jag

du är så vacker sade jag i ljusvärman

min vän log bredde ut skalvingar
regnbågsvingar skimrade
så är du sade min vän

vi flög till oasen vid pyramidens rand
såg sanden andas hav

han är min vän herr scarabe




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-22 20:56



Bookmark and Share


  C.Wieske
Jättevackert. Tack.
2010-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser