Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mc Donald fuskar med mathanteringen. Har aldrig gillat denna snabbmat. Tackar vet jag vällagad husmanskost.


Happy meal

Det går väldigt snabbt
med McDonalds mat
men trevnaden saknas
med mat på pappersfat

Malet kött på bröd
är deras givna sak
i värmeskåpet länge
förlorar den sin smak

Små bitar av kyckling
med currystark röra
det är ingen maträtt
som gommen kan beröra

I pappersmugg det rinner
Fanta och Coca Cola
utspädd med vatten
man ogärna vill skåla

En leksak av plast
man också kan få
serverad i en låda
till dem som är små

De säger väldigt tydligt
att maten är sund
men den som äter ofta
blir om magen rund

Det går riktigt fort
med snabbmatsmeny
men åt en Happy meal
man gärna ropar fy




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 336 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-24 10:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jo, så ä dä, minsann. jag gillade särskilt det där avsnittet i teveprogrammet där det påvisades att en som jobbar där stämplat in klockan 11.07 och slutat dagens långa arbetspass redan 11.08, eller som om hon jobbat i 24 timmar i sträck. Då förstår man ju att de går med vinst om folk får betalt för en minut om dagen...
väl skrivet och rimmat av dig här
texten får sina trenne tulpaner från Amsterdam
2010-05-24

  Hans Christian
Fantastikt rimmat och texten är insiktsfull. Gillas :o)
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO