Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så är

 

så är det

 

min älskade

om vilkens händer mitt hjärta sjunger

 

 du ansiktslöste

i dag och natt har jag andats nattviolsvind 

 

i nätter sitta jag i trädsalar

spelar ormbunkssträngar

droppklanger stiga vida

 

syrener sänder

din doft

 

vandrade ur

natts stjärnsläckta sädesfält

 

lutade trött min kropp till äldreträd

kisade stillhet bugade in i ängsvördnad

 

 

 

 i ljusvackra steg syntes du stiga ur skymman

du vandrade stegen näranuddande

du lade ditt huvud

din andhämtning

i mitt knä

 

 

i min bröstkammare är

blåklintssolar

bröstsjungan

 

doppar fingrar i lavendel

målar din panna

 

inväntar

 

lyssnar in i  tystande

ditt ansikte fylls

 

min klädnad är rödskimrans vallmo

 

mina fingrar rörde vid

ditt ansiktes ljussvaran

 

så jag älskar dina skymda steg

 

tack att du nalkas

 

var gryning kupas mina händer i källan

bjudandes dig till




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-24 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser