Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

är en fågel

 

de skarpblickade svävar
ser en rörelse i ängen
i det höga gräsets nyblivna
jag följer dem svävar med dem
ser rörelsen i ängen i det höga gräsets nyblivenandning
var det en rörelse
vad var rörelsen
vad är denna rörelse

vi behöver veta
vi skulle kunna dyka ned på en gång in i rörelsen
jag är på väg göra så
jag stannas av

vi svävarflyger ännu ett varv
ännu ett varv
ser rörelsen följer rörelsen blir rörelsen

vi svävarflyger

ännu ett varv
ännu ett varv
ser rörelsens källåder
följer
följer rörelsen in under ytan
därefter dyker vi överens
denna rörelse är sannhet
är näring

jag är en fågel
sluter vingar om mig
synintryck
alltför skarpa
svischar
svisch
svisch
svischar
förbi

sluter vingar om
sitter i mörker
inväntar
väntar

sakta
först sakta
skimrar mörkret
mörkret strålar
särar fingrar vingar breder jag ut
ser klart
klarning

yttermörkrets förvillelse skimrar strilar
du roparkallar
vi väver ljusbro
till

våra vingar snuddar
nuddar
vid vi
videvi
vid
vi

strömmar
strömmar

med om i
följande
aldrig i kollision
alltid i  konjunktion




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-24 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser