Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känner du igen dig?


Skrivandets paradox

de texter man skriver
lever vidare utan en
jag märker att de blir något annat, någon annans
jag undrar hur jag kan skriva så vackert, så fulländat
när min vardag inte består av många ord och
knappt någon intellektuell verksamhet
kanske är det ändå någon annan som
skriver genom mig
och det vackra, det fulländade
en chimär
ett kosmiskt skämt




Fri vers av Mästaren och Margarinet
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-26 00:01



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Intressant reflektion. Jag känner delvis igen mig, ibland är det verkligen som om någon annan skriver raderna åt en (spökskrivare??). Det är nästan lite läskigt. Det är som om språket talar genom mig, inte av mig.
2010-05-26

    AA VIP
ra. Viktig reflektion. // AA
2010-05-26

  Ametysth
Jag har tänkt det samma, när jag blickar tillbaka på mina ord. Återigen, läser någon annan, tänker, "hm, det där kunde jag ha skrivit".
Fascinerande hur orden landar i en. Jag gillar din tanke, den har slagit mig med.
2010-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Mästaren och Margarinet
Mästaren och Margarinet