Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett rum, en trappa


Jag drömde.
Ett rum. Ena väggen med ribbade träplankor, målade i omöjliga nyanser av orange. Andra väggen mönstrad med blommor, allt i blått, turkos och azure. Tredje väggen har svajande blommor med kontrast av ljusgrått och brunt. Sista väggen finns inte.
Jag tar upp en penna och skriver ner detaljer kring färger och mönster i min hand. Ur pennan kommer oljefärg som ur en tub och min hand blir kladdig av ord som smälter ihop och färger som blandas med varandra.

En trappa. Nedanför trappan står en människovarelse. Han ler pillemariskt. Sedan rinner hans sikte ihop och formar en klump av kött helt utan ansikstdrag. Han hånskrattar.

Kan någon snälla öppna mina ögon?




Fri vers (Fri form) av Grå
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-26 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grå
Grå