Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig mer fnysa åt ömheten att för fan sluta trängas i kön



jag har som alltid velat bo söder om läshuvet
ha vett nog att hångla upp skönheten
också när den inte är vacker
och i en vårs existentiella deklaration
lovar jag därför att aldrig mer fnysa åt ömheten
att för fan sluta trängas i kön
för när jag frågar mitt inre barn
vad hon håller på med där inne egentligen
svarar hon
att hon bygger kojjer
åt illegala flyktingar,
transcendenta rapar och hejsvejs
räddar gud
sen säger hon
att jag är ett springande träd
och att hon vet
att det är svårare än det ser ut




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 417 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-27 13:23



Bookmark and Share


    Amor vincit omnia
Barnet låter oerhört vist :)Riktigt bra dikter, kul att hitta en så bra poet!!
2010-06-02

  Mikael Lövkvist
Jag blir rörd av ditt värnande utav ömheten, och utav din spontana dialog med ditt inre barn. Hennes slutord är ju bara för helt enkelt underbart kärleksfulla och ömt accepterande.
2010-05-27

  Aftonvännen
levande som en nöjd rap i microphonen :)

har du läst boken hångla mer?
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna