Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse inåt..........i nuet......


Varje stund....



Varje stund
räcker länge

om den tas tillvaras

inte stoppas undan
som den inte finns....

tryggheten inom dig
bildar frukten
av de stunder

som hela tiden
lever i dig som
ett flöde...

eller trådar som spunnit
och funnit sin plats

varken du eller någon
annan kan kliva in i dina
stunder

där ögonblicken växer
gror till något mera

bestående

var varsam om stunderna
även om de bygger sina bon

är det långa vägar...

som är obrukbara

väntande

den enda nåd som
finns kvar

är den stund du nu
befinner dig i.




Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-29 21:28



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En mycket mycket vacker dikt min vän du skriver så fantastiskt bra!sparas och läses om igen så fina tänkavärda rader..tack
2010-06-03

  Lars Hedlin
Så fint..här och nu..:)
2010-06-02

  Gunilla VIP
Varje ögonblick,
varje nu,
värdefullt
ta vara på!
Applåder
2010-05-30

  Fredrik P. VIP
livet är stunden
som dikten bekräftar
fint!
2010-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg