Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knoppning

 

allt har en knoppning
allt har en krona
allt har fröfärd
frögivan
till

allt har drömsömn i jordehänder
i himmelshänder
flätade i varandra

fingerljus
strömmar
strålar
rör vid mening
vidrör vilja

hjärtpuls
andas

hennes bröst lyftas

i dalen blommar den skiraste lilja
i kalken andas

en
droppe
blod

hennes hår är svart ebenholst
stjärnbestrött

hennes läppar
är
rosenvingar

hon kysser gryningsljus

blåklintsblå

allt lyssnar vind
följer vind
är vind
stoff stiger ur jordeandas
dansar i silvernestjärnors kretslopp

allt lyssnar eld
följer eld
är eld
stoff stiger ur jordeandas
målar grynings skymningssångböljan

intet blommar utan eld

allt lyssnar vatten
följer vatten är vatten
vatten vattnar stoff
i jordehänder spirar frö
frösprickan

ur frö stiger grodden
grodden spirar i ljuset ler i värmen
stiger

allt har en knoppan

knoppstigning

doftar

i skogshavs

ålder




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-29 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser