Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rodd

 

älskade

du mitt drömda ljus

 

ibland undrar jag vilken färg dina ögon har

 

ser

dina ögons

 

oändligdjupa brunnar

 

denna dag satte sig en fågel på axelbåge

 

kanske

inte kanske

den gjorde så

 

 

kände fågel hjärtsuck

jag mäktar snart ej mer

 

livet andas

tungt

 

 

så vackert kvittrade fågel blå

 

lyfte mig med näbben

 

för en stund

för en stund

 

var jag i fågels näbb

 

 

gav fågel blad

 

kanske

inte kanske

den gjorde så

 

gav fågel röd dig bladbönen

 

du kom framstigan där mellan stammar

stannade vid mitt knäfall

 

där jag rensade runt vallmoknoppsprickan

 

din hand omslöt min

så varmgod

omtänksamhet

näraglädjan

i oss

 

du hjälpte mig upp

 

slöt armar runt mig

strök undan en hårslinga vilken lindat sig ut

in i luftäventyr

silverstrimma

 

dina ögonbrunnar sköljde

rosor över mig

inom

 

lade huvudet till ditt bröst

 

jag doftandades din varma hud

 

god

skimrande

 

ditt pulslugn gav min puls lugn

hemma

hem

 

vi vandrade till

sjökant

 

berättade våra

vandringar

 

bugade vördnad inför

den åldriga tallen

gav oss

vägvisan

 

 

båten låg väntansstilla

näckrosblad vaggade båten ömt

 

du stöttade mig

i insteg

 

dina vackra händer omslöt åror

åror sjöng rytm

droppar

log

 

mina fingrar följde vattenströmmar

mina ögon omfamnade dig

i kärlek

 

fyra vingar strömmade sånger om oss

 

du rodde

oss

 

till vår ö




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-05 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser