Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vän till mig fyllde 40 år för en tid sedan. Han blev som förbytt. Ville ta igen de förlorade åren. Är det så? Jag kände aldrig så som tur var.


40-årskris

När man ska fylla fyrtio
då blir man ung på nytt
man känner sig som tjugo
och blir nästan förbytt

Då vill man springa långt
och cykla Vätternrundan
fettvalken runt magen
man genast vill få undan

Så vill man tatuera sig
ett märke på sin arm
en kvinna som är naken
med välsvarvad barm

Kanhända vill man ha
ett smycke i sitt öra
en ring av äkta silver
som blickar kan beröra

Små gulliga flickor
det vill man gärna ha
men bara i tanken
ty frugan duger bra

De kläder man tar på sig
har ungdomlig gest
det fodras god planering
när man ska på fest

När man har fyllt fyrtio
ställs livet på ända
man vill ej missa något
och allting kan hända




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-11 11:58



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Bra skrivet och rätt sant. Om det där är en 40-års kris så låter den rätt kul!
2010-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Man kanske kan gå i ide när man fyller 39 och krypa ut igen ur idet lagom till en femtio bast sådär...
2010-06-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO