Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passivitetsgarantin

pantade burkar blir nya dryckeskärl
sopor sorteras komprimeras blir kompost
pantade medborgare med skygglappar
undviker enträget all undfägnad
i vår värld förstås

ladda ner ringsignal ett ringsignal två ringsignal tre

köp den förbannade samlingsskivan
för förfesten till helgen

vakna på söndagen med TV-tablån

gnugga in värktablett på tub i pannan

bli avdomnad
stappla till snabbköpet
tro på löpet
öppna inte en bok
tänk på TV-tablån
så att du helgar den
den sanna tron

mentala fattighjon

zappa mellan kanalerna
i trefjärdedelstakt
se allt du kan konsumera
fortsätt ignorera
att det största och mest stinkande sopberget
faktiskt är
abstrakt

se sen inte på mig så där
som att jag är så jävla präktig

jag erkänner utan omsvep
rak i ryggen
det jag fruktar

att jag fåraktigt nog är

intellektuellt
kulturellt

skendräktig




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 478 gånger
Publicerad 2005-11-15 00:59



Bookmark and Share


  Kicki Karlén
Helt enkelt lysande! Både handlingen och språkbruket, jag bugar mig.
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho