Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

noll noll noll



"Varför håller alltid kvinnor på att försöka ändra på mannen?", sade han argt. "När kvinnor är mycket mer flexibla ..."
Hon log ljuvt undergivet, men tänkte beskt: Nä, det är klart; en MAN är alltid bra nog som han är. Han är ju man!


Kände du fantomkänsla
när jag gått?
När du kom hem
och ingen verksamhet pågått
i städskåpet
tvättstugan
köket

Jag var sparsamma rader
i ditt livs anteckningsbok
Bara en bieffekt
till din längtan efter fler barn
din suktan efter beundran
och ditt behov av vård

Utan dig
var jag trippel nolla;
utan överhuvud
utan chef
utan lärare


"Kvinnor skall vara kvinnor.", sade han undervisande. "En riktig kvinna gör sin karriär i äktenskapet och håller inte på att tävla med männen."
Hon gav honom ett kvinnligt leende (=visade sin underkastelse), men tänkte dolskt: Han kan inte vara riktigt klok! Han kan inte försörja mig och barnen, ändå tycker han att jag skall vara hemmafru och mamma åt honom också.



Kände du fantomkänsla
när jag gått?
När du kom hem
och ingen mat stod på bordet
inga barn sov lämpligt i sina rum
stökigheten låg kvar

Jag är sparsamt omnämnd
i ditt livs kassabok
Bara några klottrade siffror
med summa trippel noll;
noll för kvinnlighet
noll för lydnad
noll för läraktighet








Fri vers av Anita Hanssen
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-15 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen